fredag 1 april 2011

HipHop på Gävle Stadsbibliotek

PopCult presenterar: ett program tillägnat HipHop kulturen
Fyra musikakter:
Jerrones: Nominerad som ”Årets lokala soloartist” i senaste ”Local Heroes”-galan. Använder sig av traditionella hiphopbeats blandat med dubstep.
Thejls: Ytterligare ett av våra stora lokala namn inom hip-hop/rap.
Blom: Andreas Blom var tidigare känd som Blomduvet och börjar bli ett stort namn i de lokala Hiphopkretsarna. Även Papa Larsz visar var skåpet ska stå på scenen.
Föreläsning av Kolbjörn Guwallius som går igenom vad graffiti och gatukonst är och sätter in konstformen i ett historiskt, kulturellt och konstnärligt sammanhang. Kolbjörn är författare, fotograf och dokumentärfilmare och har bland annat skrivit den uppmärksammade och kritikerrosade boken ”Sätta färg på staden” som handlar om gatukonst och graffiti. Han ligger även bakom filmen ”Rätten till staden” om samma tema.

Föreläsning av Huldish om "Svensk hiphop, grundkultur & Utanförskap". Huldish driver hiphopbloggen www.huldish.blogg.se och arbetar flitigt som frilansande journalist för bl.a. Skandinaviens största hiphopmagasin Kingsize magazine. Hon kommer även att vara kvällens konferencier.

Hip-hopskola med föreningen Bilda.
DJ Workshop med Dj Alx. DJ Alx är tvåfaldigt prisbelönad och regerande mästare i DJ SM.
Visning av HipHop musikvideos med Ice&Easy
Dansshow från Uddans dansskola

Lördag 2 april 18.00 - 21.00 Stadsbiblioteket Gefle Vapen
Arr: PopCult/Stadsbiblioteket Gefle Vapen

För mer information:
Per Berg, bibliotekarie Stadsbiblioteket Gefle Vapen, tel 026 - 17 94 48

Inga kommentarer: