tisdag 29 mars 2011

Denise Rudberg till Gävle Stadsbibliotek

När Denise Rudberg var på väg till Stadsbiblioteket i januari blev tåget hon åkte med så försenat att författaren inte skulle hinna fram inom rimlig tid.. Nu gör vi ett nytt försök!

Författaren är född 1971 och bosatt i Stockholm. Hon har studerat film och dramaturgi i New York. Inspirerad av författaren Marian Keyes debuterade hon inom genren ”chick lit” med Väninnan, som löst hänger samman med uppföljarna Storlek 37 (2002), och O.s.a. (2003). Romanerna utspelar sig i storstadsmiljö och skildrar främst unga kvinnor, deras karriär, kärleksliv och relationer. I samma genre skrevs Jenny S Matilde och Åse. I Malin och Henrik (2009) har huvudpersonerna, som tveksamt börjar ett liv tillsammans, passerat 40-årsstrecket.

Denise Rudberg har även skrivit en trilogi ungdomsböcker, Tillsammans. Sommaren 2010 påbörjade hon en ny serie som heter Baristas.

Under hösten 2010 debuterade författaren i en ny genre ”elegant crime” med Ett litet snedsprång. Det är den första boken i en serie som kommer att filmatiseras. Elegant crime beskrivs av förlaget Norstedts som ”kriminalhistorier i överklassmiljö, med tjusiga middagar, designkläder och lätt uttråkade hemmafruar på vift i Djursholm.”

Denise Rudberg kommer att berätta med utgångspunkt från hela sitt författarskap.

Onsdag 30 mars kl. 19.00, Kafé Edbom, Stadsbiblioteket
Entré: 50 kr.
Arr. Medborgarskolan Gästrikland, Stadsbiblioteket

För mer information:
Sara Hagström Andersson, bibliotekarie, Stadsbiblioteket Gefle Vapen 026-17 94 40
Veronica Wikholm, programsamordnare, Stadsbiblioteket Gefle Vapen 026 17 94 56

Inga kommentarer: