fredag 17 februari 2012

Slöjd + berättande = fullträff



Seminariet om slöjd och berättande som jag var på i går var SÅ inspirerande!

Jag skulle verkligen önska att Slöjdklubben startades även i Ovanåkers kommun! Hela Slöjdklubbens koncept är SÅ BRA och bygger mycket mer på berättande än jag tidigare trott. Slöjdklubben arbetar dessutom för att stärka barns självkänsla genom att betona arbetsprocessen och inte slutresultatet. För en barnbibliotekarie är Slöjdklubben rena drömsamarbetspartnern.




Det finns en handledarutbildning som man måste gå för att leda Slöjdklubben. Man behöver inte vara kunnig i slöjd utan pedagogutbildade eller andra intresserade kan gå utbildningen.


I häftet "Slöjdklubben - röster från verksamheten" kan man ta del av erfarenheter från hela landet om att arbeta om att slöjda med barn utifrån Slöjdklubbens idéer.

Här är ett härligt filmklipp om Slöjdcirkus

1 kommentar:

Tinne Wennerholm sa...

Jag var också med. Man blir så imponerad av slöjdklubbarnas arbete. Inspirerad också! Hur kan vi arbeta med barnens egna berättelser? Litteraturhuset arbetar med en Berättarryggsäck inför Sandvikens 150-årsjubileum. Här ska finnas spännande fack att sticka ner handen i, olika material, bilder, Ipad att dokumentera egna berättelser på + mycket mer. Konceptet kommer att spridas i hela länet.